laupäev, 24. detsember 2016

Mentorkoolitused 2016

Meie hea koostööpartner Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit kureerib toredat projekti "Rahvakultuuri mentorprogramm." Selle raames sai Vormsi Käsitöö Selts tellida siia Vormsile kaks toredat õpetajat.

 04. detsembril toimus koolitus "Traditsiooniliste puutööriistade teritamine," mida juhendas Andres Ansper. Andrese jaoks on puutööriistade teritamine, restaureerimine ja täiustamine  igapäevaelu lahutamatu osa.
Koolituse käigus tutvustas Andres puidu lõikamise aluseid: lõiketera geomeetria, puidu omadused, lõiketera ja puidu vastasmõjud puidu lõikamisel, tööriistaterased, abrasiivmaterjalid. Koolituse praktilises osas  näitas ta erinevate teritusvahendite ja süsteemide valmistamist ja kasutamist: abrasiivlehed, luisud, kuiv- ja märgkäiad, lintlihvijad, teritusrakised. Näidati erinevate tööriistade teritamist ja hooldamist.
 
17. detsembril kais Sandra Urvak tutvustamas pildistamise põhitõdesid. Kursuse käigus õppisime tundma ja kasutama fotoaparaati, vaatasime ja analüüsisime meie endi tehtud fotosid ning saime näpunäiteid käsitööesemete pildistamisteks kodustes tingimustes.


 
 
Täname Kristinat koolituste korraldamise eest.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar